Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
Welcome to Seriebörsen! Bienvenu(e) à Seriebörsen!

Speltillbehör Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning

 

E-post


PRESENTTIPS!

Känner du någon som fyller år? Har du något att fira? Här finner du förslag på ett antal unika presenter och glassiga gåvor som även passar den som tror sig ha allt. Ge bort något oväntat den här gången!

I listan nedan finns både serier och spel blandat. Titta gärna igenom våra lagerlistor (menyn till vänster) för fler presentidéer - särskilt sidan med prylar! Skulle du inte hitta något passande finns det presentkort att köpa i butiken.

OBS! Porto tillkommer förstås på allt som inte hämtas i butiken. Se beställningsvillkoren. Dollarkursen kan variera, vilket påverkar priserna. Sidan uppdaterad 2020-07-29.

 
Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Gaston - den kompletta samlingen 1

Gaston - den kompletta samlingen 4

Gastons avslappnade attityd och förmåga att orsaka katastrofer, olyckor och kalabalik gör redaktionen till en spännande arbetsplats. För spännande enligt redaktör Mossberg, som verkar drivas till vansinne av minsta lilla misstag. En fiskmås kanske kan locka honom till skratt? Eller en katt? Men djuren har en egen vilja och skapar ännu mer kaos. Ska Gastons idéer, uppfinningar och klavertramp få en rosenrasande direktör Gyllenhammer att riva ännu ett kontrakt i småbitar? Cobolts nya samlingsutgåva i sex delar innehåller samtliga Gaston-serier i kronologisk ordning samt ett stort antal reklamserier och specialteckningar. Serierna presenteras med helt ny färgläggning och textning, och i nyöversättning av Björn Wahlberg. I varje volym ingår också ett fylligt extramaterial som berättar bakgrundshistorien om Gaston och hans värld.
Inbunden. På svenska.

360:-

 

Blueberry - samlade äventyr

Minns du Blueberry, den franska västernserien som skapades av Jean-Michel Charlier (manus) och Jean Giraud (teckningar)? Förlaget Cartago ger nu ut kavallerilöjtnant Mike "Blueberry" Donovans äventyr i tjocka, inbundna album. Sex volymer finns redan utgivna, en sjunde är på väg. Den första volymen innehåller albumen Fort Navajo, Storm över prärien och Ensamma örnen, plus extramaterial.
På svenska.

310:- (volym 1)

Blueberry - samlade äventyr

 

Thorgals värld: Kriss från Valnor 1

Thorgals värld: Kriss från Valnor 1
Valkyriornas dom

Nyutgåvan av den klassiska serien Thorgal av Grzegorz Rosinski och Jean Van Hamme har kommit till historien om Kriss från Valnor. När Thorgal träffar på henne är hon förslagen och hänsynslös, och bara en pilspets vid hjärtat kan få henne att förändras. Men kommer förändringen för sent? Skickar valkyriorna henne till det iskalla dödsriket Nifelheim eller har hon någon chans att bli värdig att ta plats i Valhalla?
Volymerna publiceras i kronologisk ordning av förlaget Cobolt.
Inbunden. På svenska.

Första volymen: 300:-

 

Saga

Den här serien har det mesta: kärlek över rasgränser, krig som omfattar en hel galax, en födsel, familjedrama, episk SF med fantasyinslag och massor av humor. Brian K. Vaughn är en skicklig berättare och Fiona Staples är en fantastisk tecknare som får alla Vaughns knäppa idéer att se fullkomligt självklara och realistiska ut, vare sig de gäller sex, kärleksgnabb, prisjägare, spöken som agerar barnvakt eller träd som är rymdskepp. Och det är bara toppen på isberget.
På engelska.

Volume 1: 90:-

Deluxe edition inbunden (samlar tre album) 450:-

Saga volume 1

 
Lady Mechanika volume 1

Lady Mechanika

Steampunk + SF + mordgåtor, typ. Lady Mechanika är delvis människa, delvis utrustad med mekaniska delar. Hon är bra på att hantera skjutvapen och arbetar som detektiv i England, cirka år 1900. Hon lider av minnesförlust och får sakta veta saker om sitt förflutna som varit höljt i dunkel. Seriens skapare, Joe Benitez, är en driven tecknare och hans kärlek till steampunk-genren lyser igenom på varje sida.

Volume 1 (första albumet) 200:-

 

Before Watchmen

Möt huvudfigurerna före, under och efter händelserna i Alan Moores serieklassiker Watchmen! Utforska dem närmare genom samtidens ögon och ta del av deras historier på ett sätt som inte var möjligt för 25 år sedan.
Before Watchmen-serien består av fyra samlingsalbum: Minutemen/Silk Spectre (Darwyn Cooke), Comedian/Rorschach (Brian Azzarello), Nite Owl/Dr. Manhattan (J. Michael Straczynski) och Ozymandias/Crimson Corsair (Len Wein).

Deluxe-album i stort format med hård pärm (hardcover) 300:-

Normalstort album med mjuk pärm (trade paperback)  200:-

Before Watchmen

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

7 Wonders

7 Wonders

Styr en av Antikens sju mäktigaste städer under tre tidsåldrar! Samla resurser, skapa handelsvägar, befäst din militära position, utveckla din stad och bygg ett underverk som lämnar avtryck i världshistorien. Vägarna till vinst är många i detta prisbelönta spel. Varje tidsålder har sin egen kortlek och varje spelare börjar med sju kort. Du väljer ett och lämnar resten till grannen, och får en bunt från andra hållet. De valda korten avslöjas och spelas, sedan väljs nästa kort, och så vidare. När alla har sex kort framför sig tar tidsåldern slut. Det kluriga ligger i att dina val påverkar grannarnas möjligheter, och tvärtom. Spelmekaniken gör att en omgång tar cirka 30 minuter, oavsett antal spelare. En modern brädspelsklassiker!
För 2–7 spelare. Regler på svenska.

350:-

 

 

Bloom Town

Våren har äntligen kommit till Bloom Town! Dags för förnyelse, nytt liv och nya stadskvarter. Ni är arkitekter med uppdrag att skapa var sitt nytt kvarter. Mitt på bordet (town square) finns ett gemensamt förråd med brickor som föreställer parker, bostadshus, kontor, tunnelbanor och butiker. Mekaniken är enkel: du har två brickor på hand och varje runda placerar du en av dessa på ditt kvartersbräde (town board), får poäng och drar en ny bricka ur förrådet. Poängen beräknas utifrån brickplaceringen, och placeringen påverkar även framtida brickdrag och möjligheter att få poäng. Placera dina brickor på bästa sätt för att få mesta möjliga poäng och vinna!
Familjevänligt stadsbyggarspel för 1-4 spelare. Regler på engelska.

220:-

Bloom Town

 

Pandemic Hot Zone - North America

Pandemic Hot Zone - North America

Samarbetsspel med högaktuellt tema. Ni är medlemmar i ett smittskyddsteam som måste samarbeta för att upptäcka botemedel till tre dödliga sjukdomar som hotar befolkningen. Res från stad till stad, behandla sjuka och förhindra nya utbrott samtidigt som ni försöker hitta botemedel. För att besegra sjukdomarna - och spelet - måste ni utforma en strategi som drar nytta av rollfigurernas olika förmågor. Kan ni hitta botemedlen i tid och undvika katastrof? Snabbspelad variant av storebror Pandemic.
Regler på engelska. För 2-4 spelare från 8 år.

260:-

 

 

Tsukiji

Tsukijis fiskmarknad i Tokyo är världens största marknad för fisk och skaldjur, där köpare flockas till auktionerna med dagens fångst. Som restaurangägare ska du försöka ropa hem de allra bästa fiskarna och skaldjuren, till varje pris och med alla tillgängliga metoder. Konkurrensen är stenhård och det gäller att hålla huvudet kallt. Satsa på rätt häst fisk/blötdjur och vinn, eller manipulera marknaden, lägg fällor och sabotera för medspelarna för att ta hem spelet. Samla kortsviter, spekulera i olika fiskpriser och skaffa dig största möjliga vinst i kampen om Japans bästa fisk!
För 2-4 spelare. Regler på engelska.

270:-

Tsukiji

 

Nova Luna

Nova Luna

Nymåne. Nya tider. Nya möjligheter. Varje runda i detta abstrakta, vackra brickläggarspel väljer du en bricka bland de som ligger runt månhjulet och betalar dess kostnad i steg på månhjulet. Den som ligger sist på månhjulet får välja bricka, kanske flera gånger i rad. Den valda brickan placerar du framför dig på bästa sätt för att uppfylla så många mål som möjligt (brickfärg och antal brickor i rätt färg). Varje ny bricka för med sig nya mål att uppfylla. För att vinna måste du hitta synergier, byta taktik om så behövs och kanske snuva en motståndare på den perfekta brickan!
Lätt att lära sig men ändå strategiskt komplext med god omspelbarhet. Nominerat till Spiel des Jahres 2020.
Regler på engelska och tyska. För 1-4 spelare från 10 år.

360:-

 

Exit: The Game

Spänning och hjärngymnastik på samma gång! Vinnaren av Kennerspiel des Jahres 2017 tillhör den nya spelkategorin rymningsspel, ungefär som ett Escape Room i en ask. Ta er ut ur ett rum eller en byggnad inom angiven tid (oftast en timme) genom att lösa pussel, knäcka koder och klura ut vad ledtrådarna betyder. En rejäl utmaning av kreativiteten och slutledningsförmågan. Papper, penna och sax är bra att ha inom räckhåll. Exit är ett spel som bara kan spelas en gång, men som ger en oförglömlig upplevelse!
Femton olika varianter finns, både lättare och svårare.
Regler på engelska. För 1-6 spelare från 12 år.

200:-

Exit: The Game

 

Gipf

Gipf

Abstrakt strategispel med nyskapande utformning. Spelarna turas om att lägga en bricka på brädet tills en av dem har fyra brickor i rad. Då tar denne bort sin rad och fångar de av motståndarens brickor som ligger i linje med den. Målet är att skapa fyra-i-rad-rader till dess att motståndaren inte har några fler brickor att lägga ut, eller inte har några brickor kvar på brädet. Överraskande vändningar och obegränsade spelmöjligheter både för nybörjare och mer inbitna strateger.
Regler på engelska. För två spelare från 10 år.

340:-

Fler spel i samma serie finns på GIPF project-sidan!
Seriebörsen har även klassiska brädspel, som mahjong, shogi och schack.

 

Cottage Garden

Tetris, trädgårdsskötsel och katter i en klurigt utmanande kombination från den kände spelskaparen Uwe Rosenberg! Varje spelare har två blomrabatter som ska fyllas med Tetris-formade blombrickor i olika storlekar. Blombrickorna väljs från ett rutnät som spelarna rör sig runt. Bonustokens kan hjälpa dig på traven med planteringen och du har även två katter som kan rädda dig ur kniviga situationer. När du har fyllt en rabatt räknas poängen för den och du får en ny rabatt att fylla. Efter fem varv runt rutnätet med blombrickor inleds slutomgången, så planera dina rabatter väl!
Regler på engelska. För 1-4 spelare från 8 år.

350:-

Cottage Garden

 

Oceans

Oceans Deluxe Edition

Evolution i haven! Under havsytan finns en värld där vassa tänder, lysande ögon och svart bläck är användbara arvsanlag. För i havet måste alla anpassa sig och utvecklas eller gå under, oavsett om det handlar om revets mikroskopiska kräftdjur, djuphavets märkliga odjur, enorma sävliga planktonätare eller snabbsimmande toppredatorer. Kan du få dina arter att överleva, anpassa sig till livsmiljön och utvecklas när hot uppstår? Vilka frodas i ett ekosystem där allt hänger samman? Vackra illustrationer (akvareller) av konstnären Catherine Hamilton gör spelet till en fröjd för ögat.
Oceans är ett fristående spel i Evolutions-serien.
Regler på engelska. För 2-4 spelare från 12 år.

700:- (Kickstarter-version med uppgraderade komponenter)

 

 

Takenoko

Brädspel med hög gullighetsfaktor som är strategiskt nog att tilltala mer kräsna brädspelare. Ni bygger på en gemensam spelplan, där en gullig panda (som äter bambu) och en trädgårdsmästare (som odlar bambu) rör sig. Varje spelare har kort med vinstpoäng och villkor för att få dessa: bygg spelplanen på ett visst sätt, få pandan att äta bambu av en viss färg eller få bambu av en viss färg att växa till angiven höjd. Ska du bygga bevattningskanaler eller hjälper det din granne? Ska du flytta pandan eller trädgårdsmästaren? Och får vädret bambun att växa eller pandan att springa runt i panik?
Regler på svenska eller engelska. För 2-4 spelare från 8 år.

380:-

Takenoko

 

King of Tokyo Dark Edition

King of Tokyo Dark Edition

Monster av olika slag slåss om att bli herre på täppan i Tokyo. Vinnare blir den som först får 20 poäng och förstör Tokyo, eller har det sista monstret kvar på spelplanen. Slå tärningar för att skada en motståndare, läka skador eller få energi. Använd energin för att skaffa fördelar som till exempel ett andra huvud, en skyddsväst eller en nova death ray. Vinstchanserna ökar om du intar Tokyo men även risken att förlora. Håll huvudet kallt så kan du till sist stå ensam kvar som kung av Tokyo!
Samma spelidé som vanliga King of Tokyo, men i en begränsad upplaga med en ny mekanik, nya komponenter och nya illustrationer av Paul Mafayon.
Regler på engelska.
För 2–6 spelare från 10 år.

390:-

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Pokémon

Pokémon har fascinerat flera generationer, både på tv, i kortspelsform och genom appen Pokémon Go. Intresset för kortspelet är stort och vi har både spelklara lekar, fullmatade boxar och praktiska tins i lager. Se Seriebörsens kortspelssida för det aktuella sortimentet!

Boosterpaket 50:-
Tin med 4 boosters och ett glitterkort 270:-
Elite Trainer Box med 10 boosters, energikort mm 520:-

Pokémon TCG  

Transformers TCG

Transformers Trading Card Game

Transformers som förvandlas! Extra stora kort! Nu kan favoriterna Bumblebee och Optimus Prime slåss på din sida i kortspelet Transformers TCG. Bygg team med olika transformers (extra stora, dubbelsidiga character cards; 40 olika finns) och förstärk dem med din battle deck som innehåller kort med Actions och Upgrades. Ligger du risigt till? Förvandla din robot genom att vända upp kortets andra sida, som har andra spelvärden. Ett genomtänkt kortspel som står på egna ben.
Samlarkortspel för två personer från Hasbro och Wizards of the Coast.

Autobots Starter Set 160:-
Boosters (olika set) 40:-

 

Magic: the Gathering

Det första, största och äldsta samlarkortspelet.
Till de senaste expansionerna finns vanliga boosters (15 kort i blandade färger) och ibland även färdigkonstruerade lekar (61 kort plus två boosterpaket) och presentpaket (Bundle) med tio boosterpaket, en bunt basic lands, en livräknare (spindown d20), en kortlåda samt ett glitterkort med alternate art. För kortsamlarna finns det även dyrare collector boosters som innehåller 15 kort med speciell utformning eller bild eller som är svåra att få tag i på annat sätt.
Se boostersidan för aktuellt utbud.

Booster 42:- | 3 stycken för 115:-

Magic: the Gathering

 

Yu-Gi-Oh! trading card game

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game

Yu-Gi-Oh! håller ställningarna som ett av de populäraste samlarkortspelen. Seriebörsen har alltid några bra färdiga lekar och flera sorters boosterpaket i lager. Ibland finns även special-lådor med bosterpaket och glitterkort och kanske en spelmatta. Se kortspelssidan för det aktuella utbudet!

På bilden:
Tre spelklara lekar (Structure Decks): Mechanized Madness (125:-), Shaddoll Showdown (110:-) och Powercode Link (80:-).
En guldfärgad låda: Legendary Decks 2 (300:-): tre populära lekar i ny tryckning, med kort som Blue-Eyes White Dragon, Red-Eyes B. Dragon och den legendariska Exodia, the Forbidden One. Plus de tre gudakorten!
En rosalila låda: Duel Devastator (440:-). Passar erfarna spelare. Innehåller några av de mest spelade korten, plus femtio ultra rare-kort som passar i många side decks och extra decks. Själva lådan är en praktisk och dekorativ förvaringslåda.

 

Dragon Shield Card Codex Portfolio Binder

Slätt 3-ringsalbum med dragkedja, även kallat Zipster. Fuskläder på utsidan. Motiv: isdraken Boreas på fram- och baksida. Passar albumblad till Magic- eller Pokémon-kort. Åtta albumblad med svart mellanskikt följer med, både blanka och matta sidor med 16 och 18 kortplatser. Vanliga, genomskinliga 9-kortsfickor passar också. Rundade hörn och sydda sömmar. En dragkedja håller ihop pärmen och förhindrar att kort trillar ut.

280:-

Fler pärmar och plastfickor finns på tillbehörssidan!

Dragon Shield Card Codex Portfolio Binder

 


 

Serier   |   Familjespel   |   Samlarkortspel   |   Prylar   |   Till sidans topp

Aliens Vinimates - Ellen Ripley Vinyl Figure

Aliens Vinimates - Ellen Ripley Vinyl Figure

Har du sett Alien-filmerna har du stött på Ellen Ripley, spelad av Sigourney Weaver. Ripley vägrar att ge upp, oavsett hur hemska monster hon möter på främmande planeter eller i rymden. Den här stiliserade Vinimates-figuren visar Ripley med ett M41-A Pulse Rifle som enligt uppgift biter bra på aliens. Designad av Art Asylum och tillverkad av Diamond Select Toys. Material: vinyl (plast). Rörligt huvud. Höjd: 10 centimeter.

100:- / slut

 

Pokémon Psyduck Mug "Glow"

En mugg för alla fans av Psyduck, den lätt förvirrade ankfågeln med huvudvärk och andra, mer användbara psykiska förmågor i Pokémon-universat! Materialet är mikrovågståligt porslin och motivet går hela vägen runt muggen. Motivet är förstås Psyduck i en klassisk aj-mitt-huvud-pose, plus namn och nummer. Officiell Pokémon-mugg. Höjd 10 cm, diameter 8 cm. Rymmer 3 dl av din favoritdryck.

120:-

Pokémon Psyduck Mug

 

Superman Centennial Park – blyfigur (Eaglemoss)

Superman Centennial Park – blyfigur (Eaglemoss)

Ett riktigt samlarobjekt! Stålmannens minnesstaty i fiktiva Centennial Park som detaljerad miniatyr, gjuten i bly och handmålad. Tung som bly är inte bara ett uttryck, trots sin ringa höjd (13 cm) väger figuren ett halvkilo! Kommer i originalpåse tillsammans med en specialtidning (Special Issue #9). Ingår i DC Comics Super Hero Collection från Eaglemoss. Njut av den på skrivbordet eller i bokhyllan, men håll ungarna borta från den, eftersom bly är giftigt.

350:-

 

My Neighbor Totoro Wooden Wall Art (Studio Ghibli)

Den klassiska scenen vid busshållplatsen från filmen My Neighbor Totoro (となりのトトロ - Tonari no Totoro), perfekt fångad i en stillbild. Satsuki och Mei väntar på sin pappa som ska komma med bussen när stora Totoro plötsligt står bredvid dem. Lövet på hans huvud räcker inte långt mot regnet, så han får låna ett paraply. Färgtryck på träplatta. Storlek 21 x 37 cm. Redo att hängas på väggen.

320:-

      My Neighbor Totoro Wooden Wall Art (Studio Ghibli)

 
Munchkin Hoodie (TableTop Day 2015)

Munchkin Hoodie (från TableTop Day 2015)

Klä dig med stil! Klassisk hoodie i 80% bomull och 20% polyester. Svart med silvertryck på framsidan. Massor av spelrelaterade småfigurer bildar ett välbekant Munchkin-huvud (Spyke!). Perfekt för den som gillar att klä sig varmt och spela Munchkin, för det här plagget kommer med fyra nya Munchkin-kort! Storlek M.

600:-
 

 

Fler prylar, t-shirts och originalseriekonst hittar du på stuff-sidan!

   

 


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning