Prenumerera på USA-serier! Picasso Triggerfish  
Butiken | Beställningsvillkor | Månadens tips | USA-prenumerationer | Förvaring | Ordlista | Länkar | Sök
   Welcome to Seriebörsen! Bienvenu(e) à Seriebörsen!   

 

E-post


PRENUMERATIONER och löpande beställningar

Populära amerikanska titlar!

Prenumerera på amerikanska serier till Europas lägsta priser!
Vill du få hem de senaste tidningarna och allt annat du vill ha i serieväg till brevlådan varje månad? Det enda du behöver göra är att prenumerera på dina favorittidningar (och album & pocketar) hos Seriebörsen. Smidigare kan det inte bli! Billigare kan det sannolikt inte heller bli, se i tabellen nedan vad du får betala per US-dollar.


Välj och vraka ur USA-katalogen Previews - FINNS NU PÅ NÄTET!
Katalogen Previews innehåller 400 fullmatade sidor med allt som kommer att ges ut i USA och utkommer med 12 nummer per år. Här väljer du dina favoriter eller hittar nya! Katalogen ligger två till tre månader före utgivningen, så det du exempelvis beställer i januari levereras normalt i april. Ordinarie katalogpris är $6:-, men du får Previews gratis vid köp över $50 per månad. Katalogen subventioneras även för de som handlar för mindre, den kostar $2 om du handlar för $30-50, $4 vid köp om $15-30. Vill du ha ett provexemplar skickar du din adress och portokostnaden (70:-) till Seriebörsen, Humlegatan 5, 582 54 Linköping.
Marvel har numera en egen katalog (Marvel Previews) som följer med den vanliga katalogen. Den kan även köpas separat för $1.
Även DC har nu egen katalog för den med specialintresse.

Rabattnivåer tillämpas beroende på hur mycket serier du beställer, titta i tabellen nedan för att se vad du får betala per dollar. Dessutom får du extra rabatt om du betalar din räkning i tid. (Automatiskt den lägre nivån på första leveransen då du inte haft någon räkning att betala tidigare).


Kan du köpa annat utöver din löpande beställning?
Javisst, både serier (till samma låga pris som prenumerationerna) och annat. Seriebörsen kan ta hem ALLT som går att beställa via Previews och lite till, exempelvis planscher, leksaker, t-shirts, DVD-boxar, samlarkort, rollspel, brädspel, lådor och plastfickor. Serieoriginal går också att ordna, just nu finns t.ex. Preacher-original i lager. Seriebörsen kan tillgodose de flesta av dina önskemål. Det du bör tänka på är att momsen - och därmed priset - är lite högre på allt som inte är serier eller böcker, se längst ner i tabellen nedan. Vi letar, i mån av tid, även upp äldre nummer av serier om du så vill.


Kostnad per US-dollar

Köpt mängd serier USD/månad
Kostnad
SEK per USD
Kostnad om du betalt i tid*
0-6
11
10
6-20
10.50
10
20-50
10.50
10
50-100
10.25
9.75
100+
10
9.50
OBS! Allt som inte är serier eller böcker kostar 12 SEK/USD pga högre moms.

*Den som betalt sina räkningar i tid får den extra rabatten.

Senast reviderad
2016-11-22.

Pris satt med en riktkurs på ca 8.50/$.

De sista rabattnivåerna (under 10) kan bara nås om du köper mest från de större** förlagen då det är dessa som har bäst rabatter.

** Marvel, DC, Image och Dark Horse

Avgifter och betalning m.m.
Du kan få leverans så ofta eller så sällan du önskar. Endast porto (inom Sverige) för leveransen tillkommer, inga andra avgifter tillämpas. Betalning sker enkelt till vårt plusgiro (postgirot har bytt namn till plusgirot) och all information om hur du gör finns på månadens tipsblad som skickas med din leverans.
En ny prenumerant får betala in ett litet förskott, (bl.a. för att fastställa att du har åldern inne eller målsmans tillstånd) som används mot de första leveranserna. När förskottet är förbrukat kommer det med en räkning i varje leverans.

Fr.o.m. januari 2018
Portot kostar dig nu från 40:- och max 140:- per paket
oavsett hur mycket du beställer!
Det enda undantaget är skrymmande varor
som t.ex. stora kramdjur, action figures, supplies och planscher.


Svar på vanliga frågor
Vill du ha ett speciellt omslag (tidningar kan komma med flera olika) görs allt för att tillgodose det behovet.
Vill du få alla tidningar levererade i plastficka med backerboard som skydd kostar det 3:- per tidning, dvs. samma pris som du skulle få ge för dem om du köpte ett hundrapack av boards och fickor och plastade in själv. Vill du ha skyddsmaterial av högre kvalitet finns det arkivsäkra fickor som Mylites 4 till en något högre kostnad.
För dig som prenumererar på ett fåtal tidningar går det att få dem skickade i ett postgodkänt kartongemballage som kostar 8:-. Till dig med lite fler titlar skickas försändelsen i emballage utan kostnad.
Det går bra att få seriealbum eller mangavolymer av redan utkomna serier levererade en, eller flera, per månad för den som vill det.


Uppsägning av prenumeration
Uppsägningstiden är tre månader på de flesta titlar.


Kontakta Seriebörsen för att börja prenumerera!
Hör av dig till oss med dina önskemål. Ring till butiken, 013-10 52 06, eller till mobil, 073-907 14 16 (dagtid, ej söndagar). Du kan även e-posta till jpa66a@gmail.com eller skriva ett brev till Seriebörsen, Humlegatan 5, 582 54 Linköping. Vi finns även på Facebook.


    

Svenskt Manga USA-album USA-serier Begagnade album Samling styckas Serier på andra språk Nyinkommet Magic: the Gathering Kortspel Miniatyrspel Brädspel Förvaring Speltillbehör Prylar DVD & video Böcker Andra tidskrifter Köpes Lagerrensning